Kindercoaching

Kindercoaching

De eerste zelfstandige stapjes van je kind, de eerste keer dat het fietst zonder zijwieltjes, het behalen van het allereerste zwemdiploma, de vlieger die zich voor het eerst helemaal zelf laat meenemen door de wind.
 Dat bijzondere gevoel van trots hebben we allemaal wel een keer ervaren. 
Toen we zelf kind waren, of wanneer je nu naar je eigen kind(eren) kijkt. 
Echter zijn er soms ook momenten waarop het allemaal even niet zo fijn loopt. 
Voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar die vastlopen biedt de Papieren Vlieger uitkomst. 
Als kindercoach streef ik er naar om de kern van het probleem te bereiken met als doel je kind datgene (terug) te geven wat hem/haar kind maakt.
 Denk hierbij aan fantasievol, creatief, zorgeloos, trots, maar ook zelfverzekerd en altijd in ontwikkeling.

Mijn overtuiging is dat het kind zelf de antwoorden op zijn/ haar hulpvraag bezit. Het is dan ook mijn doel om ze deze antwoorden zelf te laten vinden. Hierbij maak ik gebruik van een combinatie van creatieve en innovatieve methodieken, passend bij jouw kind. Op deze manier werken we samen naar een nieuwe ‘handleiding’ die binnen het huidige werkmodel past.
Als kindercoach werk ik niet met labels, maar met handleidingen.

 

Liever online sessies?
We zijn er inmiddels allemaal wel aan gewend; online lessen, online vergaderingen en andere online ontmoetingen.
Ondanks dat er voldoende afstand gehouden kan worden in de praktijk, is ook coaching middels beeldbellen mogelijk.
Daarbij maak ik gebruik van Whereby.com.

Stay save!

Ervaringen

Soms heeft je kind behoefte aan sparren met een buitenstaander. Iemand die hem begrijpt, dezelfde passie deelt, met je voetbalt tijdens het praten en gewoon een toffe gast is. Nou dat is Marcelino!
Op een laagdrempelige manier benaderde hij onze zoon, geen vastomlijnd programma maar kijken naar de behoefte van je kind. Onze zoon ging elke keer met veel plezier naar Marcelino en wij merkten ook echt het resultaat. Want hoe fijn is het om in een drukke maatschappij waarin alles moet te leren hoe je je hoofd leegmaakt. In het nagesprek bleek Marcelino voor ons ook een volwassen gesprekspartner die onze zoon binnen korte tijd precies kon typeren. Fijn om iemand te hebben waar onze zoon altijd naar toe kan als hij dat wil, we bevelen Marcelino van harte aan!

Moeder van J.

Je gesprekjes met D. waren goed geweest. Zelfvertrouwen is zo goed dat hij zich durfde op te geven voor de kindergemeenteraad en hij is nog uitgekozen ook!
Moeder van D.

Ik heb veel aan de gesprekken met Marcelino gehad.
Ik denk omdat ik het leuk vond en omdat ik goed met iemand kon praten over de scheiding van mijn ouders zonder dat er gezeurd werd.
Ik vond het erg fijn.
Otto, 7 jaar

Ik was opgelucht dat ik de kans kreeg om mijn zoon Otto midden in mijn scheidingsproces een aantal sessies met Marcelino te laten praten. Ik voelde aan hem dat hij behoefte had zijn hart te luchten bij een onpartijdig persoon. Vanaf het begin was het duidelijk dat hij er ook echt wat aan had. Marcelino is een lieve, invoelende man die zeer goed is met kinderen. Het is jammer dat ik verhuisd ben, anders zou ik mijn dochter nu ze wat ouder is, ook een tijd door hem laten begeleiden
Dirk

Ik vond het heel leuk om lessen te nemen en heb ook op school met het maken van mijn werkstuk ook gevoeld dat beter ging dan voor de lessen. En nu ben ik ook veel zekerder en heb ik ook geen faalangsten meer! Dus ik ben ook blij dat ik hier met mama ben gekomen!
Frédérique, 10 jaar

Marcelino heeft onze dochter net even dat (vriendelijke) zetje in de goede richting geduwd.
Judith

Ik vond Marcelino heel grappig en heel lief. We gingen eerst altijd even praten en daarna gingen we tekenen. Of ik mocht met de bureaustoel naar het rode, oranje of groene gevoel rollen, dat was leuk! Nu ben ik minder bang voor harde geluiden.. 
Na afloop deden we altijd een handklap doen, dat was ook leuk.
S., 8 jaar

Close Menu